Novosti

VAŽNA INFORMACIJA – OBUSTAVLJAJU SE SVA TAKMIČENJA I SPORTSKE AKTIVNOSTI GFS LESKOVAC

IO GFS Leskovac je na današnjij sednici doneo odliku da se zbog trenutnog Vanrednog stanja u Republici Srbiji, obustave sva takmičenja na teritoriji Gradskog fudbalskog saveza Leskovac, Gradska liga i sve lige mlađih kategorija pod ingerencijom GFS Leskovac.

Takođe se obavezuju svi fudbalski klubovi sa teritorije GFS Leskovac da obustave sve svoje sportske aktivnosti do daljnjeg.

O daljim odlukama vezanih za takmičenja GFS Leskovac, odlučivaće IO GFS Leskovac shodno odlukama FS JO, FS RIS-a i FS Srbije.

OBAVEŠTENJE FS SRBIJE (preneseno u celosti)

Obaveštavaju se svi fudbalski i futsal klubovi, svi igrači i igračice, fudbalski treneri i svi ostali fudbalski stručnjaci i fudbalski radnici, uključujući i one koji su aktivni u bazičnom fudbalu (u sistemu FS Srbije), da je uvođenjem vanrednog stanja u Republici Srbiji dana 15. marta 2020. godine, došlo do prestanka svih fudbalskih takmičenja, do prestanka održavanja svih prijateljskih utakmica i do prestanka trenažnih procesa u fudbalskim i futsal klubovima.
Svi fudbalski i futsal klubovi pod ingerencijom FSS, dužni su da odmah:
• obustave učešće u fudbalskim takmičenjima svih nivoa;
• otkažu sve zakazane prijateljske utakmice;
• obustave sve vidove trenažnog procesa igrača i igračica;
• prestanu sa organizovanjem bilo kakvog vida rekreativnog bavljenja fudbalom i futsalom;
• prestanu sa okupljanjem sportista i sportistkinja u svojim prostorijama.
Nalaže se svim fudbalskim i futsal klubovima, kao i teritorijalnim, okružnim, gradskim i opštinskim fudbalskim savezima pod okriljem FSS, da prate obaveštenja, naredbe i uputstva nadležnih državnih organa i da postupaju u skladu sa onim što u njima bude saopšteno.
O svim daljim merama koje će biti preduzete u fudbalskom i futsal sportu, FSS će obaveštavati svoje članove zvaničnim kanalima komunikacije (internet prezentacije – sajt i društvene mreže), putem sredstava javnog informisanja i svih drugih dostupnih načina komunikacije.

Takođe i obaveštenje FS Regiona Istočne Srbije na sledećem linku: http://fsris.org.rs/vesti/vazno-obavestenje-5/